Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vladimir Bakun

15 december 2018 | 2:00 pm - 11 januari 2019 | 9:00 pm

Vladimir Bakun (1965), werd geboren in Zuid-Siberië. Zijn eerste beelden werden bepaald door de uitgestrekte Siberische wouden vol dennen, ceders, lariksen en berken. In de houthakkerskampen speelde hij tussen de hoge stapels gekapte bomen en deed er zijn liefde voor hout op.

In de werkplaats van zijn vader, afstammeling van een oud meubelmakersgeslacht, maakte hij kennis met de techniek van het verfijnde Russische houtsnijwerk. Later ontstond de behoefte grotere stukken hout te bewerken. Op de oevers van de bergrivieren uit het Koeznetskij Alataoe gebergte, waarin duizenden boomstammen drijven, zocht en vond hij gestrande exemplaren. De mannen van een plaatselijk volk, afkomstig uit Mongolië, leerden hem met een bijl totempalen met mythische beschermgeesten te hakken.

In 1993 vertrok hij naar Nederland en vestigde zich in de havenplaats IJmuiden.Ook in IJmuiden, zoveel minder bosrijk dan zijn geboortestreek, bleef hij op zoek naar hout. Hij verzamelde restanten van planken, op het strand vond hij wrakhout en in het duin door stormen afgebroken boomtakken. De geringe afmetingen van het gevonden materiaal beperkten zijn mogelijkheden, maar vergrootten zijn drang de innerlijke schoonheid van het hout te ontdekken.

Kijk ook op http://www.vladimirbakun.nl/

Gegevens

Begin:
15 december 2018 | 2:00 pm
Einde:
11 januari 2019 | 9:00 pm
Mail ons

Een e-mail naar ons is altijd welkom!

Niet leesbaar? Verander code captcha txt