Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ralf Westerhof

16 mei 2018 | 2:00 pm - 13 juni 2018 | 2:00 pm

Ralf Westerhof (1977) onderzoekt in zijn werken de subjectieve manier waarop we de wereld om ons heen ervaren. Dit geeft hij vorm met verschillende media: (dans)theater, sculpturen en installaties. De ruimtelijke werken van Ralf bestaan uit fragiele lijntekeningen gemaakt van dun ijzerdraad en creëren een fascinerend schaduwspel. De bijzondere techniek maakt het werk van Ralf Westerhof kwetsbaar en massief tegelijkertijd. De dunne fragiele lijnen bakenen de ruimte af en vormen zo massief aanvoelende figuren die vooral uit lucht bestaan. Met de verfijnde portretten blijft hij de mogelijkheden van het materiaal en de schaduwwerking ervan onderzoeken. De portretten zijn constant in beweging en hebben in hun schaduw steeds verschillende menselijke uitdrukkingen.  Zodra het werk draait of de kijker zich verplaatst, moeten de lijnen steeds opnieuw geïnterpreteerd worden.

Zijn constructies dwingen de kijker om actief te kijken en van de lijnen één geheel te maken. Hij hoopt dat kijkers de tijd nemen om naar zijn werk te kijken en te ervaren hoe hun perceptie van de plek waar ze op dat moment zijn kan veranderen.

In 2007 studeerde Ralf Westerhof met ruimtelijk werk af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Momenteel werkt en woont Ralf in Amsterdam.

 

Ralf Westerhof over zijn expositie in het gemeentehuis van Heemskerk: https://www.youtube.com/watch?v=VhfxnvQwLFw

Kijk ook op https://ralfwesterhof.nl/

Gegevens

Begin:
16 mei 2018 | 2:00 pm
Einde:
13 juni 2018 | 2:00 pm
Mail ons

Een e-mail naar ons is altijd welkom!

Niet leesbaar? Verander code captcha txt