Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Harold Bergfeld

15 april 2023 | 2:00 pm - 20 mei 2023 | 5:00 pm

Van 15 april t/m 20 mei a.s. zullen in de hal van het Gemeentehuis Heemskerk beelden te zien zijn van de Heemskerkse beeldend kunstenaar Harold Bergfeld (Paramaribo, 1938). Harold werkte in zijn jonge jaren als kwaliteitslasser, maar volgde later een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij afstudeerde met als specialisatie Plastische Vormgeving. Zijn inspiratie komt o.a. van zijn grootmoeder, die hem als kleine jongen leerde om goed naar de natuur en alle verschillende vormen daarin te kijken.

Harold werkt sinds 1983 als beeldend kunstenaar in Heemskerk. Naast zijn werk als vormgever heeft hij in zijn atelier ook les gegeven in verschillende creatieve technieken en was hij negen jaar lang creatief therapeut voor medemensen met een verstandelijke beperking.

Staal is zijn favoriete materiaal. Hiermee kon hij zijn creativiteit en zijn vakmanschap als kwaliteitslasser combineren. Hij schildert echter ook, werkt met stof en is een kundig houtbewerker. In veel van Harolds werk spelen kleur en licht een rol. Harold is tot op hoge leeftijd actief gebleven, maar heeft, gedwongen door de beperkingen die ouderdom meebrengt, tot zijn spijt het werken met staal op moeten geven. Hij schildert nog, maar neemt geen opdrachten meer aan. Aan bestaand werk is echter geen gebrek. Door zijn enorme werklust en zijn passie om te creëren heeft hij een groot oeuvre opgebouwd.

Beelden van Harold Bergfeld staan in Heemskerk (op het plein van basisschool Het Tweespan, in de tuin bij basisschool De Kariboe, en aan de Noordermaatweg), in Dirkshorn en op Texel (bij de haven van Oudeschild). Harold heeft in het verleden op diverse plaatsen in Noord-Holland geëxposeerd. Zijn laatste grote expositie was in het Kennemer Theater in Beverwijk. Hij heeft een aantal performances gedaan, o.a. in opdracht van de Gemeente Heemskerk, bij de viering van “500 jaar Maerten van Heemskerck”, en heeft met basisschoolleerlingen straattekeningen gemaakt in Heemskerk.

Tijdens de expositie in het Gemeentehuis laat Harold zijn creativiteit, veelzijdigheid en vakmanschap zien met beelden van staal, RVS, stof en hout. Werk om blij van te worden. Loop maar eens binnen en geniet!

Opening expositie
Op zaterdag 15 april wordt om 14.00 uur de expositie geopend door wethouder Aad Schoorl. U bent hierbij van harte welkom. Aansluitend is er een borrel die muzikaal wordt ondersteunt door Martin van Zijl, Silvia Martijn en Willem Visser van de Heemskerkse band Hike in the Forest.

Gegevens

Begin:
15 april 2023 | 2:00 pm
Einde:
20 mei 2023 | 5:00 pm

Organisator

Stichting Kijk! Heemskerk

Locatie

Gemeentehuis Heemskerk
Maerten van Heemskerckstraat 1
Heemskerk, 1964 EZ Netherlands
+ Google Maps
Mail ons

Een e-mail naar ons is altijd welkom!

Niet leesbaar? Verander code captcha txt