Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstenaars uit de Mariaschool exposeren in het Gemeentehuis van Heemskerk in het kader van hun (ruim) 100 jarig bestaan.

23 april 2022 | 2:00 pm - 19 mei 2022 | 5:00 pm

Van 23 april tot en met 19 mei 2022 exposeren 9 kunstenaars uit de Mariaschool in de hal van het Gemeentehuis. Deze expositie, georganiseerd door Stichting Kijk!Heemskerk, is te bezoeken tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis, Cultuurhuis en Bibliotheek.

In 2020 bestond de Mariaschool in Heemskerk 100 jaar. Door Corona konden de activiteiten rondom het 100-jarig jubileum niet doorgaan, daarom vieren ze dit jaar het 102,5-jarig jubileum. Eén van de activiteiten is dat kunstenaars, die in de Mariaschool hun atelier hebben, exposeren in de hal van het gemeentehuis.

“We zijn zeer verheugd dat we na twee jaar coronatijd weer een expositie kunnen organiseren in het gemeentehuis” aldus Helene van der Veer, voorzitter van Stichting Kijk!Heemskerk. “Er staan dit jaar 3 exposities op het programma en we vinden het geweldig dat we de prachtige werken van de lokale kunstenaars uit de Mariaschool als eerste kunnen tentoonstellen”.

De 9 kunstenaars:

De schilderijen van Frits Klaver (Velsen 1964) vertellen het verhaal van het schilderproces zelf, waarbij de ondergrond die is opgebracht en daarna weer is weggeschilderd of –geschuurd, soms nog door een kleur heen schemert. Dit alles in een gemengde techniek met ingetogen vormentaal en gereduceerd kleurenpalet.

De schilderijen van Ewout van Santen zijn meestal erg kleurig.  Gezien de omstandigheden in Oekraïne doneert Ewout bij verkoop het verkoopbedrag aan de opvang van vluchtelingen uit dat land.

Joke van Bree is meer tekenaar dan schilder. Grafiet en houtskool hebben heel veel zeggingskracht. Haar grote tekening over de Mariaschool laat delen uit het 100-jarig bestaan zien.

Kees Heesterbeek ( geb. Heemskerk) maakt schilderijen (olieverf) en tekeningen ( diverse technieken). Thema’s in zijn werk zijn natuurlijke vormen of geabstraheerde mensfiguren in een organische omgeving.

De in Paramaribo geboren Harold Bergfeld (1938) kwam naar Nederland toen hij begin twintig was en volgde, na o.a. werkzaam geweest te zijn als kwaliteitslasser, de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij werkt sinds 1983 als beeldend kunstenaar in Heemskerk. Harold schildert en werkt met stof en hout, maar zijn favoriete materiaal is staal.

Nico Kok is al meer dan 40 jaar een beeldend kunstenaar die zich blijft ontwikkelen en steeds weer nieuwe grenzen opzoekt. Het draait er bij hem om de alledaagse vormen en materialen een niet alledaagse verschijningsvorm te geven. Eenvoud en tegenstellingen zijn een rode draad in zijn kunst.

Typerend is zijn bijzondere aanpak met eigen technieken waar het proces van maken een belangrijke rol in speelt. Met zijn persoonlijke beeldtaal brengt hij dat tot uitdrukking. In zijn werk is het vierkant een regelmatig terugkerende vorm. De materiaalkeuze is van belang en hij verkent de eigenschappen van het materiaal en de vorm op verschillende manieren. Dat maakt zijn werk spannend en onverwachts. Het werk op deze tentoonstelling is gevarieerd van aard en materiaal. De kunstwerken zijn vaak eenvoudig van opzet maar het resultaat is zeker niet vanzelfsprekend en voorspelbaar.

Irene van der Oest tekent en schildert al van jongs af aan. Ze is geboren in Utrecht. Daar heeft ze een aantal jaren een opleiding gevolgd bij Artibus (nu de hogeschool voor kunsten) Verder veel opgestoken bij diverse cursussen en kunstenaars. Haar belangstelling gaat uit naar de natuur,  sferen, hevige gebeurtenissen, portretten. Ze gebruikt verschillende technieken en werkt met was en keramiek.

Gerard Strik: geeft geen toelichting op zijn werk. Hij vindt dat je maar gewoon moet komen kijken.

Mary Admiraal begon als model bij Kees Verwey en Charlotte van Pallandt. Nu schildert ze met veel kleur geabstraheerd en is een doorgewinterde modeltekenaar.

 

Gegevens

Begin:
23 april 2022 | 2:00 pm
Einde:
19 mei 2022 | 5:00 pm

Organisator

Stichting Kijk! Heemskerk

Locatie

Gemeentehuis Heemskerk
Maerten van Heemskerckstraat 1
Heemskerk, 1964 EZ Netherlands
+ Google Maps
Mail ons

Een e-mail naar ons is altijd welkom!

Niet leesbaar? Verander code captcha txt